Alimente care ”ne bagă în boală”

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Știi și tu că starea de bine a organismului nostru depinde în mare măsura de alimentația noastră. Și, așa cum sunt o serie de alimente care sunt ”responsabile” de buna noastră dispoziție, tot așa există altele care se pare că ar favoriza instalarea depresiei. Despre acestea îți vor vorbi și noi, în rândurile care urmează.

alimente nefercire 1

Picture 1 of 5

Nutriționiștii au alcătuit o listă de alimente care cauzează depresia, și de aceea experții recomandă să le excludem din regimul alimentar, pentru a ne simți mai tonifiați și mai fericiți!

Produsele de panificație și patiserie. Deși le adorăm cu toții, prăjiturile și produsele de patiserie sunt reale “bombe” pentru starea noastră de bine, cauzând anumite stări psihice nu tocmai bune. Mai mult, acestea nu sunt o alegere fericită nici pentru tractul digestiv, cauzând probleme cu intestinele și constipații.

Conservele. Se pare că aproape toate conservele vin spre organismul nostru cu o mulțime de toxine inutile, care afectează organele interne, se deteriorează sănătatea și starea de spirit.

Fast food (hot dog, hamburgeri, pizza, etc). Sunt, se pare, campioane la acest capitol, deoarece provoacă depresie clinică. De asemenea, astfel de alimente supraîncărcă corpul cu grăsimi inutile și sare. Mai bine renunțați la fast food, pentru că nu aduce nimic bun organismului.

Alcoolul. De fapt, alcoolul ”se bate” la primul loc în favorizarea depresiei cu alimentele de tip fast food. Nu vă consolați cu ideea că băutura dumneavoastră nu conține prea mult alcool. S-a demonstrat științific că băuturile alcoolice, chiar și cele mai slabe, dacă sunt consumate frecvent provoca deshidratare, somnolență, depresie, slăbiciune musculară și incapacitate de a se concentra.

Băuturile răcoritoare. Acestea conțin o cantitate mare de zahăr, ceea ce face ca după o stare de euforie (destul de scurtă, de altfel), după consumul acestora, intervine declinul, rezultând și o cădere a stării de spirit.

Snacks-uri, chips-uri, covrigei. Se pare că aceste produse ar conține un produs care conține substanțe cancerigene și provoacă boli ale tractului gastro-intestinal. Ele provoacă dependență ca de droguri și blochează producerea de endorfine, sau “hormonii bucuriei”, care afectează în mod direct starea noastră emoțională. Alunele sărate tratate cu glutamat de sodiu și multe alte adaosuri suspecte, sunt cele care creează o dispoziție proastă.

Cârnații afumați, șunca. Cam toate mezelurile din comerț conțin o cantitate mare de coloranți, conservanți și nitrați. Această compoziție este principala vinovată pentru o stare de spirit proastă, la care se mai adaugă și riscul, deloc de neglijat, pe care îl au acestea pentru sănătate.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *