Meseria de mămică, atât de grea încât uneori vrei să renunți!

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Da, bebelușul tău este minunat, dar viața ta ca proaspătă mămică ar putea fi cam dificilă uneori. Am vorbit cu experții despre unele dintre marile probleme cu care se confruntă proaspeții părinți, inclusiv dilemele cu alăptarea, munca și pierderea greutății suplimentare. Iată cele mai bune strategii pe are să le iei în considerare pentru a face față fiecărei dileme cu succes.

Lupta cu alăptarea

Mitul frecvent auzit este acela că instinctul matern vine in mod natural. Cu toate acestea, pentru majoritatea femeilor, acest lucru nu este deloc adevărat. Poate că în cele din urmă se va simți natural, dar este nevoie de muncă și de practică pentru a reuși uneori. Cu siguranță, mamele simt adesea o presiune puternică din partea medicilor, prietenilor și familiei lor pentru a-și îngriji copilul. În timp ce întreaga comunitate medicală recomandă alăptarea pentru beneficiile pe care le oferă atât mamei, cât și copilului, unii specialiști încurajează mamele să țină în perspectivă dezbaterea despre alăptarea la sân versus cea la sticlă. Cel mai important lucru este ca hrănirea să devină confortabilă pentru tine și copilul tău. Cu alte cuvinte, dacă sunteți mereu tensionate și frustrate în timp ce alăptați, acest lucru nu este benefic pentru nimeni.

Cum să facem față acestei situații

Dacă alăptarea nu merge bine, puteți obține ajutor de la un consultant în lactație sau de la o altă mamă care și-a îngrijit copiii. Rugați-o să vină pentru câteva ore să  vedeți ce și cum face.  Aceasta ar putea avea câteva sugestii care vor face lucrurile să devină mai ușoare. După o perioadă, dacă sunteți încă frustrată de nereușită, luați în considerare și trecerea la hrănirea cu formulă.

Îți urăști soțul

Bine, ura poate fi un cuvânt prea puternic. Dar multe proaspete mămici, care au presupus că un copil le-ar aduce mai aproape de iubitul lor , sunt șocate să descopere uneori sentimente total opuse așteptărilor. La urma urmei, ajustarea la noul dvs. rol ca părinți adaugă o cantitate incredibilă de stres chiar și pentru cea mai puternică relație. Noile mame ar putea simți că soțul lor nu înțelege cât de dificil este să aibă grijă de un bebeluș 24 de ore din 24. Ei ar putea să nu fie pregătiți să preia majoritatea sarcinilor de îngrijire a copiilor. Bărbații, între timp, simt mai multă presiune decât oricând pentru a reuși la locul de muncă și pentru a-și asigura financiar familiile. Deci, nu e de mirare că starea de spirit în casa ta este adesea mai puțin caldă sau romantică în această perioadă.

Cum să facem față acestei situații

În primul rând, dați-vă seama că soțul face probabil tot ceea ce poate. În al doilea rând, recunoașteți faptul că îngrijirea unui copil este foarte dificilă și va stresa temporar relația dumneavoastră. De acolo, cel mai important lucru de făcut este să vorbiți despre ceea ce vă deranjează. Spuneți-i soțului dvs. de ce aveți nevoie de el. La urma urmei, el nu vă poate citi mintea. Stați cu el și faceți o listă cu ceea ce ar putea face fiecare dintre voi.

Te simți grasă

Porniți televizorul sau treceți pe lângă orice chioșc de ziare și veți fi bombardați de imagini ale mamelor celebre, fiecare fiind mai subțire decât cealaltă. Rezultatul? Mamele noi presupun că acest lucru vine de la sine. Din păcate, dacă nu se întâmplă să ai o bonă cu normă întreagă și un antrenor personal, poate dura ceva timp pentru a arăta din nou din nou. Mamele care pierd în greutate imediat după naștere sunt în realitate o minoritate. Cele mai multe femei au nevoie de cel puțin un an pentru a reveni la dimensiunile lor de dinainte de sarcină.

Cum să facem față acestei situații

Amintește-ți că învelișul suplimentar servește un scop important: ajută la păstrarea energiei și a grăsimii de care ai nevoie pentru a alăpta cu succes. Și, deși este bine să includeți un anumit ritual de exerciții fizice în programul dvs. atunci când puteți, nu încercați să vă concentrați pe pierderea în greutate. Plimbarea cu bebelușul în cărucior este o modalitate excelentă de a face efort fizic la început și de vă scuti de stres.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *