Misiune imposibilă sau nu dar TREBUIE să îți faci timp doar pentru tine, mămico!

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Unde dispar toate orele de pe parcursul unei zile? Ne ocupăm de diverse activități, angajamente și îi îngrijim pe alții și de multe ori uităm de noi înșine. Asigurați-vă că aveți niște pauze pentru a face ceva frumos doar pentru voi. Acest aspect este unul de o importanță majoră pentru a fi o mamă fericită, pozitivă și bine echilibrată.

Găsește timp pentru tine în fiecare zi

Găsirea timpului necesar pentru a vă reîmprospăta și a vă relaxa departe de îngrijirea tuturor este combustibilul care vă păstrează optimiste! Este responsabilitatea noastră să ne cultivăm astfel încât să fim cele mai bune versiuni ale noastre, nu numai pentru copiii noștri, ci și pentru soții noștri. Când faceți lucruri pentru a vă îngriji mintea, corpul și spiritul, întreaga familie va beneficia de rezultatele obținute.

Cea mai mare luptă constă în găsirea timpului – aceasta este problema numărul unu care trebuie abordată atunci când încercați să vă îngrijiți de propriile nevoi. Este o provocare să găsiți timp pentru activități non-legate de copil. Ne găsim atât de ocupați cu sarcinile de maternitate și de gestionarea treburilor de uz casnic, încât, suntem adesea trecute cu vederea. Trebuie însă să faci asta pentru tine. Iată câteva dintre sfaturile care vă pot ajuta să găsiți timp pentru propriile nevoi:

Utilizați timpul în mod eficient

Chiar dacă copiii tăi nu vor pauză de somn în timpul zilei, nu înseamnă că nu trebuie să aibă parte de aceasta. În plus, acesta este momentul perfect pentru a vă ocupa de propriile nevoi. Dacă vă place să citiți, să scrieți, să ascultați muzică, să faceți exerciții sau aveți un alt hobby, acesta este un moment bun pentru a face acest lucru în timp ce copiii beneficiază de odihna de care au nevoie! Încercați să evitați să folosiți acest timp pentru a curăța casa sau pentru a face alte treburi. Vă puteți bucura, de asemenea, de o baie relaxantă, de un duș lung, de o ceașcă de ceai fierbinte sau chiar de o pauză de odihnă.

 Alegeți un program diferit de somn decât copiii dvs.

Dacă copiii tăi dorm până dimineața târziu, atunci obișnuiește-te să te trezești mai devreme. Trezirea mai devreme este o modalitate sigură de implicare în alte activități plăcute chiar dacă uneori acest lucru înseamnă că vei mai avea nevoie de 20 de minute de odihnă după-amiaza pentru a te reîmprospăta. Veți avea mai mult timp pentru voi în acest fel și vă veți ocupa de restul activităților mai ușor. Dacă copiii se culcă devreme seara, puteți rămâne treze până mai târziu pentru a vă bucura de ceva timp extra doar pentru voi.

Planificați-vă mesele din timp

Acordați-vă ceva timp pentru a vă planifica mesele pentru săptămâna care urmează.  Faceți o listă de articole necesare pentru cel puțin o săptămână și cumpărați-le pe toate într-o vizită la magazinul alimentar. Acesta este un economizor de timp extraordinar. Nu va trebui să vă faceți griji că nu aveți lucruri pentru rețetele dvs. și veți economisi timp pe care îl puteți avea apoi la dispoziție doar pentru micile voastre plăceri zilnice.

 Găsiți magazine pentru copii

Multe magazine oferă acum camere de joacă supravegheate pentru copii în timp ce faceți cumpărăturile, bifând articolele din lista dvs. de cumpărături în liniște. Acestea au o zonă de joacă la care vă lăsați copiii și aveți de regulă acces chiar și la un bar de cafea situat în interiorul magazinului. Vă puteți lăsa micuții acolo în siguranță pentru a savura în liniște cafeaua. Meritați acest lucru!

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *