Trăiri negative care te îmbolnăvesc. Trebuie neapărat să știi despre ele

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Încă din perioada copilăriei ne confruntăm cu o ”furtună” de emoții care ne copleșesc. Și cum majoritatea dintre noi nu știe cum să lucreze constructiv cu propriile emoții, încearcă să le suprime, să simtă rușine, vinovăție şi puțin sunt oamenii care înțeleg cu adevărat relația dintre emoțiile experimentate și tulburările somatice care au apărut după acumularea anumitor sentimente în interiorul corpului uman.

trairi negative 1

Picture 1 of 5

Specialiștii sunt de părere că dacă emoțiile nu vor fi folosite pentru a evolua, ci din contră ignorate, atunci cu timpul acestea se vor acumula şi ajungând la un anumit nivel vor începe să se manifeste în anumite afecțiuni fizice, pe care în zadar vom încerca să le tratăm cu mijloace clasice, deoarece cauza care a dus la declanșarea lor este se natură pshică. Astfel spus, organismul încearcă să ne atragă atenția asupra acelor emoții, pe care nu ne-am permis să le conștientizăm şi să le trăim pe deplin. De aceea, este important să fim conștienți de faptul că stările noastre emoționale se răsfrâng asupra funcționării corespunzătoare a organelor interne.

Potrivit Energia Qi, durerile din zona gâtului ar avea drept cauză, printre altele, și nedorința de a vedea și altă părți ale problemelor. Acestea se trag din încăpățânare și cruzime. Durerile umerilor au  legăturo cu incapacitatea de a trăi cu bucurie evenimentele care au loc în viața noastră. Este o durere legată de atitudinea noastră față de lucruri. Durerile de spate ar putea fi cauzate și de absența sprijinului în viață. Durerile din partea de sus semnifică insuficiența de iubire sau ascunderea sentimentului de iubire. Durerile de la mijlocul spatelui ascund sentimentul de vină și dorința de a vă debarasa de probleme. Durerile în partea de jos a spatelui trădează grijile legate de insuficiența de bani sau de gestionare a finanțelor.

Durerile de cot, mai rar întâlnite,  au legătură cu schimbarea orientării în viață. Se asociază, deseori, cu noi experiențe. Durerile de încheieturi ale mâinii  ar fi cauzate de insuficiența de mișcare, dar și de acceptarea dificilă a lucrurilor. Durerile de călcâi, în afară de simptom al herniei de disc, sunt asociate în plan psihic cu sentimentul de vină. Călcâiul este legat de capacitatea oamenilor de a simți plăcerea, de aici și explicația acestora. Durerile de talpă ar avea drept cauză și lipsa bucuriilor în viață.

Așa că, data viitoare când simți o durere neobișnuită sau rigiditate într-o anumită parte a corpului, oprește-te și gândește-te. Este această senzație un ecou al altceva? Ce încearcă organismul să-ți spună?

Dacă vreți să scăpați de aceste dureri, uneori este suficient să scăpați de emoțiile care le cauzează.

De fapt, legătura dintre minte și corp este mult mai puternică decât credem, iar gândurile și emoțiile noastre pot stimula producerea anumitor substanțe care ne pot influența sănătatea fizică. Prin urmare, trebuie să învățăm despre cum putem reunoaște și controla emoțiile pentru ca acestea să nu ne afecteze nici pe noi, dar nici pe cei din jur. Nu uitați că mânia, furia, afectează foarte mult ficatul. Traumele interioare, dezamăgirile afectează rinichii și inima. Și tot rinichii noștri sunt afectați de frică. Anxietatea are un impact major asupra stomacului, generând dureri severe, care sunt confundate sau asimilate cu cele ale ulcerului, dar afectează, totodată, și splina. Depresia, tristețea, durerea sufletească afectează plămânii, ceea ce duce la probleme de respirație. De asemenea, poate ați observat că atunci când suntem triști, organismul obosește mult mai ușor, dar și imunitatea este mai scăzută. Tot tristețea este considerată vinovată și de instalarea depresiei. Stresul, această boală a omului modern, slăbește în timp creierul și inima. De aceea, chiar dacă suntem conștienți că evitarea stresului este o misiune imposibilă, încercați să tratați lucrurile mai calm și nu vă stresați  pentru fiecare lucru nesemnificativ. Stresul cronic afectează, la modul general, buna funcționare a organismului.

Prin urmare, atunci când simțiți o anumită durere, nu vă mai repeziți la pastilele analgezice și gândiți-vă dacă nu cumva organismul dumneavoastră încearcă să vă atragă atenția că lucurile nu stau chiar bine din punct de vedere psihic. Abia după ce sunteți convins că nu este vorba de așa ceva luați în calcul afecțiuni care necesită consult de specialitate.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *