Violența fizică și traumele pe care le produce copilului

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Câți copii asistă la abuzul mamei lor? Studiile arată că 3-4 milioane de copii cu vârste între 3 și 17 ani sunt expuși riscului de expunere la violența domestică în fiecare an. Statisticile guvernamentale americane spun că 95% din cazurile de violență în familie implică femei victime ale partenerilor de sex masculin. Copiii acestor femei sunt adesea martorii violenței domestice. Copii pot observa, de asemenea, consecințele abuzului fizic, cum ar fi sângele, vânătăile, lacrimile, îmbrăcămintea sfâșiată și obiectele sparte. În cele din urmă, copiii pot ajunge să cunoască tensiunea din casă, cum ar fi teama mamei lor atunci când mașina celui care le abuzează intră în curtea casei.

Care sunt sentimentele copiilor care sunt expuși la agresiune?

Copiii care sunt expuși la agresiune devin furioși și îngrijorați. Aceștia sunt mereu în gardă, urmărind și așteptând să apară următorul eveniment. Ei nu știu niciodată ce va declanșa abuzul și, prin urmare, nu se simt niciodată în siguranță. Ei sunt întotdeauna îngrijorați pentru ei înșiși, mama lor și frații lor. Se pot simți fără valoare și fără putere.

Copiii care cresc înconjurați de abuz de regulă doresc să păstreze secretul familiei, uneori chiar nu vorbesc unul cu celălalt despre abuz. Copiii din casele abuzive pot arăta bine în lumea exterioară, dar în interiorul lor se află în durere teribilă. Familiile lor sunt haotice și nebunești. Ei se pot învinovăți pentru gândirea abuzivă legată de ce s-ar fi întâmplat dacă nu ar fi făcut sau nu ar fi spus un anumit lucru, concluzionând că astfel abuzul nu ar fi avut loc. De asemenea, ei pot deveni supărați pe frații lor sau pe mama lor pentru declanșarea abuzului. Aeștia pot simți furie, jenă și umilință.

Izolare si vulnerabilitate

Copiii abuzați se simt izolați și vulnerabili. Ei sunt dornici de atenție, afecțiune și aprobare. Pentru că mama se luptă să supraviețuiască, ea nu este adesea prezentă pentru copiii ei. Pentru că tatăl este atât de consumat de controlul tuturor, el, de asemenea, nu este prezent în viața copiilor săi. Acești copii devin abandonați din punct de vedere fizic, emoțional și psihologic.

Ce comportamente au copiii care sunt martorii violenței domestice?

Răspunsurile emoționale ale copiilor care asistă la violența în familie pot include frica, vinovăția, rușinea, tulburările de somn, tristețea, depresia și furia – atât pentru abuzul de violență cât și pentru că mama nu poate preveni violența. Răspunsurile fizice pot include dureri de stomac și / sau dureri de cap, depresie și pierderea capacității de concentrare. Unii copii pot avea, de asemenea, parte de abuz fizic sau de neglijare. Alții pot fi răniți în timp ce încearcă să intervină în numele mamei sau al unui frate.

Răspunsurile comportamentale ale copiilor care asistă la violența în familie pot include retragerea din viața socială sau anxietatea. Copiii pot prezenta semne de anxietate și pot avea o scurtă perioadă de atenție, ceea ce poate duce la performanțe slabe la școală și la prezența redusă a acestora în cadrul activităților cotidiene. Aceștia pot prezenta întârzieri de dezvoltare în abilitățile de vorbire sau cognitive. De asemenea, ei pot folosi violența pentru a-și exprima emoțiile, manifestând o agresiune sporită în fața colegilor sau a mamei. Unii pot ajunge chiar să se automutileze.

Care sunt efectele pe termen lung asupra copiilor care sunt martori ai violenței în familie?

Indiferent dacă sunt sau nu copii abuzați fizic, unii adesea suferă traume emoționale și psihologice cauzate de faptul că trăiesc în case în care unul din părinții lor este abuzat. Copiilor ai căror mămici sunt abuzate li se refuză dreptul la o viață care să favorizeze dezvoltarea sănătoasă. Copiii care cresc observând abuzuri asupra mamei lor, cresc cu un model de relații intime în care o persoană folosește intimidarea și violența față de cealaltă persoană pentru a-și atinge scopul.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *