Ce avantaje și dezavantaje prezintă Invisalign?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

În prezent, Invisalign este principalul concurent al celorlalte tipuri de aparate dentare. Tratamentul ortodontic este singura opțiune a pacienților care suferă de malocluzii și de alinieri dentare neadecvate. Până nu demult, aparatul dentar metalic era singura opțiune de îndreptare a dinților, dar din cauza faptului că este inestetic și creează și destul de mult disconfort, nu era opțiunea preferată de adulți, de seniori și adesea nici de adolescenți. Iată că Invisalign a apărut ca o metodă surprinzătoare de îndreptare a dinților, fără dezavantajul vizibilității și fără același disconfort.

Dacă nu știți care este cel mai potrivit tratament ortodontic pentru afecțiunile de care suferiți, în rândurile următoare vom enumera câteva dintre avantajele și dezavantajele aparatului dentar Invisalign în comparație cu aparatul dentar convențional.

Avantajele aparatului dentar tradițional și avantajele Invisalign. Aparatul dentar metalic este poate cel mai vechi tip de tratament ortodontic și, în continuare, este foarte recomandat din motive întemeiate. Este foarte eficient în corectarea chiar și a celor mai severe cazuri de malocluzie sau a poziției necorespunzătoare a dinților. Adesea, aparatul metalic tradițional poate oferi rezultate minunate într-un timp mult mai scurt decât Invisalign sau decât celelalte aparate alternative. Prin urmare, reprezintă o cale destul de scurtă către obținerea acelui zâmbet simetric la care mulți pacienți visează. Aparatul dentar convențional este fixat pe suprafața dinților și nu poate fi îndepărtat ori de câte ori doriți așa cum puteți face dacă ați purta Invisalign. Astfel, aparatul dentar convențional funcționează în permanență, 24 de ore în fiecare zi, oferind rezultate mai bune într-o perioadă de timp mai scurtă. Pe de altă parte, unul dintre principalele avantaje ale aparatului Invisalign este acela al discreției. Datorită design-ului aproape invizibil, Invisalign aproape că nu este depistat de persoanele din jur, iar pacienții se bucură de mai multă încredere în sine pe toată durata tratamentului.

Dezavantajele aparatului dentar tradițional și dezavantajele Invisalign. Aparatul dentar convențional este fixat pe partea din față a dinților și nu poate fi îndepărtat după bunul plac al pacientului, așa cum este posibil în cazul aparatului Invisalign. Dacă veți opta pentru tratamentul ortodontic cu Invisalign, vă veți putea scoate aliniatorii ori de câte ori luați masa, participați la unele evenimente importante sau doriți să vă faceți câteva fotografii. Nu doar că este permis să vă scoateți aliniatorii Invisalign, dar este recomandat să faceți asta înainte de a lua masa și înainte de a consuma orice altă băutură în afară de apă plată. În timp ce aparatele dentare tradiționale corectează afecțiunile orale mai repede, deoarece nu sunt îndepărtate atunci când luați masa sau serviți o băutură, partea inversă a monedei prezintă unul dintre principalele dezavantaje ale aparatului dentar Invisalign. Unii pacienți vor trebui să poarte Invisalign o perioadă mai lungă de timp decât în cazul în care ar fi optat pentru aparatul metalic tradițional. În plus, dacă nu sunteți disciplinat, uitați să vă puneți aplicatorii după ce ați luat masa sau, din diverse motive, nu reușiți să purtați aliniatorii cel puțin 20-22 de ore în fiecare zi, atunci durata tratamentului se prelungește și mai mult. Dar confortul, ușurința în utilizare și natura discretă a aparatului Invisalign îi determină pe majoritatea pacienților diagnosticați cu probleme dentare să opteze pentru Invisalign, evitând astfel disconfortul și vizibilitatea sporită a aparatului metalic.

Într-un final, toate tipurile de aparate dentare prezintă argumente pro și contra, așa că doar specialistul ortodont vă poate ajuta să aflați ce abordare este cea mai potrivită pentru afecțiunile de care suferiți, pentru stilul personal de viață, pentru bugetul pe care îl aveți la dispoziție, dar și pentru compromisurile pe care credeți că le puteți face.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *