Ce putem face pentru a ne simți bine în fiecare zi?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Poate că nu ne dăm seama, însă chiar și cele mai mărunte acțiuni ale noastre de zi cu zi pot avea un efect profund asupra dispoziției noastre generale. Obiectivul de a fi sănătoși și de a ne simți extraordinar în fiecare zi implică un stil de viață echilibrat, nicidecum câteva măsuri pe care le respectăm doar o anumită perioadă de timp. Poate că la început va fi mai greu să ne schimbăm stilul de viață, mai ales dacă ne simțim cu musca pe căciulă în ceea ce privește regimul alimentar, programul de somn sau nivelul de stres, dar eforturile pe care le vom depune vor avea negreșit un efect pozitiv asupra felului în care arătăm și ne simțim.

Iată câteva modalități prin care vă puteți îmbunătăți sănătatea fizică și mintală, nivelul de energie și prin care vă puteți simți excelent în fiecare zi:

Încercați să vă reduceți nivelul de stres.

Cu toții știm că stresul poate afecta grav sănătatea și starea generală de bine. De asemenea, anxietatea și panica ne afectează sănătatea mintală și fizică. Nivelul crescut de stres poate determina apariția acneei și poate agrava anumite afecțiuni ale pielii, cum ar fi rozaceea și psoriazisul. Stresul poate duce, de asemenea, la inflamații și iritații la nivelul pielii, la deshidratarea pielii și la căderea părului. Chiar dacă nu putem eradica complet stresul, putem învăța cum să îl gestionăm mai bine. Dacă simțiți că sunteți stresați sau încărcați cu prea multe sarcini la serviciu sau acasă, atunci luați câteva pauze pentru a vă destinde și pentru a vă încărca bateriile. O cană de ceai din plante sau trei minute de respirație conștientă pot face minuni. Dacă aveți tendința de a vă stresa în viața privată, atunci optați pentru câteva metode populare de relaxare, cum ar fi exerciții ușoare, yoga, o plimbare cu animalul de companie sau citiți câteva pagini dintr-o carte.

Respectați un program echilibrat de somn.

Lipsa somnului face ravagii în întreg organismul, de la felul în care arată pielea noastră și până la sănătatea mintală. Este suficientă o singură noapte nedormită pentru a ne trezi cu ochii umflați, cu cearcăne, cu o stare generală de irascibilitate și cu mai puțină putere de concentrare. Cu cât ne privăm mai mult de somn, cu atât organismul produce o cantitate mai mare de hormoni de stres, și anume cortizol. Acest lucru poate duce la o diminuare a producției de colagen, în lipsa căruia pielea are de suferit. Dacă nu reușiți să adormiți la o oră decentă, încercați să opriți toate dispozitivele electronice cu aproximativ o oră înainte de ora la care doriți să mergeți la somn, faceți o baie caldă pentru a vă ajuta corpul să se relaxeze și evitați consumul de băuturi cu cofeină cu cel puțin trei ore înainte de culcare. Puteți consuma, în schimb, ceaiuri din plante fără cofeină.

Optați pentru un regim de îngrijire al pielii compatibil cu cerințele personale.

Pielea fiecăruia este diferită și cu toții suntem expuși unor factori de viață diferiți care ne afectează sănătatea pielii. Adesea, persoanele care suferă de anumite afecțiuni ale pielii simt că le lipsește încrederea și respectul de sine. Prin urmare, devine esențial să găsiți un regim de îngrijire al pielii care să vă rezolve toate cerințele. Indiferent dacă doriți să luptați împotriva semnelor îmbătrânirii sau încercați să ameliorați pielea uscată, există o gamă amplă și variată de produse dermatologice și naturale care vă vor ajuta să vă atingeți obiectivele. Acidul hialuronic este un ingredient-cheie din produsele destinate pielii uscate, și asta pentru că menține umiditatea în piele. Pielea noastră produce în mod natural acid hialuronic, dar razele UV, poluarea și stresul afectează producția naturală. Folosind produse de îngrijire a pielii pe bază de acid hialuronic, pielea noastră își va păstra umiditatea și va avea un aspect sănătos și ferm.

Puteți opta, de asemenea, pentru tratamente cosmetice periodice pentru a vă bucura de o piele strălucitoare și proaspătă. Specialiștii în dermatologie și cosmetică pot detecta semnele premature de deteriorare sau îmbătrânire și vă pot oferi sfaturi cu privire la modul de gestionare a sănătății pielii.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *