Despre despresia mamei casnice. Cum se manifestă și cum o tratezi

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 
Prev1 of 3
Use your ← → (arrow) keys to browse

Pentru majoritatea oamenilor este dificil de înțeles cum după nașterea unui copil te poți simți pustiită și lipsită de puteri sau singură atunci când ai pe cineva alături. Sau cum este să simți că, uneori, ai vrea să fugi departe de cei care au cel mai mult nevoie de tine.  Acestea simptome ale depresiei afectează milioane de femei care stau acasă pentru a-și crește copiii.

4

Picture 1 of 5

Cercetările arată că depresia le afectează într-o mai mare măsură pe mamele casnice decât pe cele care continuă să meargă la serviciu. Depresia se manifestă prin diferite simptome, care pot varia de la stres și furie, la perioade de tristețe intensă.

Un studiu de mare amploare realizat pe mămicile din Statele Unite a  scos la iveala faptul că 26% dintre femeile cu copii care nu merg la serviciu experimentează sentimente de tristețe, comparativ cu doar 16% dintre mamele care au un loc de muncă. Totodată, 15% dintre femeile din prima categorie se luptă cu perioade se stres și 19% cu sentimente de furie. Prin comparație, dintre mămicile cu job, 48% sunt stresate și 14% furioase. Rezultatele aceluiași studiu au concluzionat că femeile care au copii acasă, dar merg la muncă sunt la fel de eficiente în finalizarea sarcinilor, precum cele care nu au copii.

CONTINUARE – Despre despresia mamei casnice. Cum se manifestă și cum o tratezi

Prev1 of 3
Use your ← → (arrow) keys to browse

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *