La ce te poți aștepta după ce scapi de aparatul dentar?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Deși sunt persoane care după numai câteva luni de purtare a aparatului dentar obțin deja rezultatele dorite, majoritatea celor care au beneficiat de un tratament ortodontic sunt nevoite să poarte aparatul dentar cel puțin 18 luni. Dar după trecerea acestui timp și după ce aparatul dentar a fost îndepărtat, vă puteți aștepta la cel mai frumos și radiant zâmbet. Când vă veți admira noul zâmbet, veți simți cum tot efortul pe care l-ați depus s-a meritat din plin.

Pe lângă un zâmbet minunat, după îndepărtarea aparatului dentar, vă puteți aștepta și la alte consecințe. În primul rând, veți avea nevoie de o perioadă de adaptare, la fel cum ați avut nevoie atunci când medicul v-a montat aparatul dentar, dar iată și alte aspecte la care vă puteți aștepta:

Veți intra în faza de retenție a tratamentului. Chiar dacă medicul îndepărtează aparatul dentar, tratamentul ortodontic nu s-a încheiat încă. Veți începe următoarea fază a tratamentului, și anume faza de retenție, iar în această fază va trebui să purtați un dispozitiv de retenție pentru a menține rezultatele obținute cu aparatul dentar. Dacă neglijați această fază a tratamentului, s-ar putea să știrbiți frumusețea noului zâmbet și să diminuați rezultatele pozitive oferite de aparatul dentar.

Dinții se pot mișca ușor. După îndepărtarea aparatului dentar, este foarte probabil ca dinții să se miște ușor și să se așeze într-o poziție permanentă. Nu trebuie să vă faceți griji, căci această mișcare este absolut firească. În ciuda faptului că vă fixați corect dispozitivul de retenție, puteți observa o ușoară mișcare a dinților.

Dinții pot avea un aspect decolorat. Nu trebuie să fiți descurajați dacă după îndepărtarea aparatului dentar dinții sunt galbeni sau pătați. Acest aspect este și el firesc, dar puteți obține un zâmbet mai alb cu ajutorul tratamentelor de albire a dinților. De asemenea, este posibil să aveți zone de decalcifiere pe dinți, adică pete mici și albicioase. Medicul stomatolog vă poate examina starea de sănătate dentară după îndepărtarea aparatului și vă va îndruma despre cum puteți să eliminați ușor eventualele pete.

Un ușor disconfort. Montarea și îndepărtarea aparatului dentar sunt proceduri similare. Prin urmare, pentru a îndepărta aparatul dentar, medicul ar putea aplica o anumită cantitate de presiune asupra dinților. S-ar putea să simțiți o scurtă perioadă de timp dureri ușoare de dinți și de gingii. De asemenea, la început, medicul vă va recomanda să nu mâncați nimic care să implice utilizarea maxilarului.

Periaj mai ușor. Acum nu va mai fi necesar să fiți atenți la aparatul dentar atunci când vă spălați pe dinți, ci puteți să vă reluați rutina obișnuită de igienă orală și chiar să scăpați de dispozitivele obișnuite pe care le utilizați pentru curățarea și întreținerea aparatului dentar. În continuare, este esențial să vă spălați pe dinți de două ori pe zi timp de cel puțin 2 minute.

Senzație ciudată în timp ce mâncați. Cu siguranță vă amintiți senzația pe care o simțeați atunci când mâncați în primele zile de la montarea aparatului dentar. Cel mai probabil, simțeați un obiect străin în gură care vă jenează și vă împiedică să mâncați ca de obicei. Sunt șanse mari să aveți din nou aceeași senzație ciudată după ce medicul îndepărtează aparatul dentar. Pe parcursul timpului, cu siguranță v-ați obișnuit să mâncați cu aparatul dentar, iar acum că nu îl mai aveți, din nou trebuie să vă adaptați. Totuși, noua libertate înseamnă că puteți mânca multe din alimentele care vă erau interzise, precum gume, bomboane și popcorn.

Într-un final, s-ar putea să prezentați țesut osos la nivelul buzelor. Aceste țesuturi osoase sunt produsul secundar natural al utilizării aparatului dentar pentru o lungă perioadă de timp. De cele mai multe ori, nu le veți observa și nu le veți simți prezența cât timp purtați aparatul dentar. Totuși, după îndepărtarea acestuia, țesutul osos se poate dizolva în timp.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *