5 modalități de a face față tulburărilor afective sezoniere

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 
Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

Zilele  întunecate, reci și neclintitoare, vă fac să vă simțiți triști și deprimați? Nu sunteți singur: Aproximativ 10-20% dintre americani raportează că se simt obosiți sau triști când sunt mai puține ore de lumină.

Deși cauzele exacte ale depresiei sezoniere nu sunt stabilite foarte clar, cele mai multe teorii indică spre faptul că iarna ziua este mai scurtă, iar aceasta are un impact negativ asupra stării noastre afective. Scurtarea zilei și lipsa luminii solare ne afectează ritmul circadian și secreția de serotonină și melatonină din creier. Faptul că zilele reci de toamnă-iarnă sunt mai scurte, cerul este mai mult înnorat, iar soarele nu mai strălucește la fel cum o făcea în anotimpul cald, ne poate face să ne simțim confuzi și obosiți. Fiind mai mult întuneric, secreția de serotonină – un neurotransmițător care ne ajută să ne reglăm starea emoțională – este inhibată. Deficitul de serotonină poate ne poate afecta somnul, starea emoțională, apetitul, și poate duce la depresie.

CONTINUARE – Vezi 5 modalități de a face față tulburărilor afective sezoniere

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *