Reţeta fericirii există!

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Este greu de stabilit o definiţie exactă a fericirii. Este o stare mentală de bine, generată de emoţii pozitive, de mulţumire, împlinire şi bucurie şi nu ţine cont de vârstă. Motivele care converg spre aceste ingrediente ale fericirii sunt diferite de la o persoană la alta. Fiecare este fecicit din motivele sale care îi dau starea de bine. Însă câteva linii generale se pot trasa pentru oricine doreşte să găsească modul de a descoperi fericirea şi de a avea o stare pozitivă.
Psihologii au încercat permanet să descopere mecanismele care sporesc sentimentul de fericire şi au căutat tiparele după care funcţionează acest sentiment. Aceştia au studiat şi legătura dintre starea mentală şi starea fizică a organismului.

Reteta fericirii exista

Picture 1 of 5

Mai puţine rigori
Conform studiilor, se pare că cei care îşi impun permanent prudenţa, disciplina, modestia şi gândirea exclusiv critică, nu susţin deloc creşterea gradului de fericire.
Sunt condiţii importante, impuse prin educaţie, care au rezultate şi reuşite în multe aspecte, în special profesionale, însă în ceea ce priveşte starea de fericire, aceasta este o susţin. Limitele pe care le impun aceste rigori sunt foarte înalte, iar în perspectiva persoanei care le dezvoltă, şi greu de atins. De aici pornesc încordarea, nemulţumirea şi lupta permanentă, fenomene care nu susţin fericirea.

Dechiderea spre nou
Una dintre condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească o persoană pentru a fi fericită, este plăcerea de a învăţa, de a parcurge experienţe noi, de a fi deschisă în faţa oricărei provocări şi de a-şi îmbogăţi viaţa cu lucruri noi şi solicitante. Astfel îşi asigură o dezvoltate permanetă şi îşi înfrumuseţează sentimentele. Învaţă, dezvoltă-ţi abilităţi noi, descoperă-ţi hobby-uri, provoacă-te şi ai încredere că vei reuşi!

Recunoştinţa
Un alt ingredient al fericirii este recunoştinţa. Capacitatea de a recunoşte faptul că din fiecare experienţă cu care te confruntă viaţa, ai de învăţat şi că aceasta îţi este destinată cu un scop, este un pas înainte. Încearcă să mulţumeşti Universului şi fii recunoscător pentru toate aceste experienţe care te ajută să te formezi. Vei avea un sentiment de împlinire, mulţumire şi recunoştinţă, toate inducându-ţi o stare de fericire.

Relaţiile sociale
Oamenii care menţin un contact social permanent şi care se pliază fiecărui mediu social cu care au de-a face, sunt mult mai deschişi spre fericire. Fii sociabil, comunică, intră în dialoguri, vorbeşte pur şi simplu cu oamenii din jurul tău. Spune-ţi părerile pro şi contra, susţine şi dezaprobă. Vei dobândi un sentiment de satisfacţie şi stimă de sine, trăiri ce te pot face fericit.

Experienţele frumoase
Menţineţi-vă o stare de bine, alegând să retrăiţi momentele frumoase din viaţa voastră şi încercând să uitaţi de episoadele dureroase, chiar dacă ele rămân păstrate într-un sertar ascuns. Cu cât îl deschideţi mai rar, cu atât starea de bine rămâne intactă şi aduce fericirea.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *